ایسنا – فصل برداشت «سیب زمینی»

استان همدان سالانه در حوزه تولید «سیب زمینی» در کشور مطرح بوده و توانایی و دانش کشاورزان استان همدان سبب شده که آنان کشت‌ فرا استانی هم داشته باشند و انواع سیب زمینی خوراکی و بذری به بازار مصرف در موعد برسانند. از اواسط تیر ماه فصل برداشت محصول سیب زمینی در مزارع کشاورزی همدان شروع می‌شود. اما امسال از سال‌هایی است که کشاورزان سیب‌زمینی کار همدانی درگیر افزایش قیمت تولید هستند؛ هزینه تولید و فروش سیب‌زمینی نه برای آنان سر به سر است و نه برای تولیدکننده سودی دارد بلکه سود اصلی را دلال در بازار می‌برد. به طور میانگین برداشت در هر هکتار 40 تن از انواع ارقام خوارکی و بذری  مانند مارفونا، چیلی، آگریا، بامبا و ساتینا است. سیب زمینی پاییزه با مشکلات کمتری نسبت به سیب‌زمینی تابستانه ازنظر ماندگاری مواجه است، به‌طوری‌که در انبارهای سرد ممکن است چند سال بدون آنکه کیفیت اولیه آن تغییر کند، نگهداری شود. نود درصد کشت پائیزه سیب‌زمینی در شهرستان‌ها رزن و کبودراهنگ استان همدان صورت می گیرد. یکی از مشکلاتی که می توان در استان همدان به آن اشاره کرد این است که همدان مرکز اصلی تولید سیب‌زمینی کشور است اما چرا باید در مرکز تولید سیب‌زمینی این محصول گران باشد، پس نظارت به درستی انجام نمی شود و در بازار هر فروشنده هر طور دلش می‌خواهد جنسش را به دست مردم می‌دهد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code